Thursday 7 May 2020

BBC: «Ελλάδα, Κροατία έδρασαν γρήγορα - Τώρα πρέπει να σώσουν το καλοκαίρι»


Στα μέτρα πρόληψης της εξάπλωσης του κορονοϊού στην Ελλάδα και την Κροατία αναφέρεται με δημοσίευμά του το BBC, με τον συντάκτη του άρθρου να αναλύει τον τρόπο που οι δύο χώρες περιόρισαν την πανδημία, ενώ πλέον το ενδιαφέρον των αρχών συγκεντρώνεται στην διάσωση της τουριστικής σεζόν.
Αναλυτικότερα, στο άρθρο του βρετανικού μέσου ενημέρωσης που υπογράφεται από τους Guy Delauney και Κώστα Καλλέργη, οι συντάκτες σταχυολογούν τα μέτρα που έλαβαν οι κυβερνήσεις των δύο χωρών το χρονικό διάστημα μετά την διαπίστωση της εξάπλωσης του κορονοϊού στην ευρωπαϊκή ήπειρο και εστιάζουν στις επιπτώσεις που πιθανόν να έχει η πανδημία στο τουριστικό προϊόν, το οποίο και για τις δύο χώρες αποτελεί σημαντική πηγή εσόδων αλλά και μεγάλο τμήμα του ετήσιου ΑΕΠ.
«H Ελλάδα ήταν πάντα περήφανη για τον ηλιόλουστο καιρό, τις παραλίες και τα νησιά της. Και μια ξαπλώστρα στις γεμάτες κόσμο ακτές της Κροατίας αποτελεί πρόκληση. Ωστόσο η πανδημία του κορoνοϊού απειλεί να καταστρέψει την καλοκαιρινή σεζόν, τόσο σημαντική για τις οικονομίες των δυο χωρών, παρόλο που κινήθηκαν γρήγορα για να σταματήσουν την εξάπλωση», αναφέρεται στην αρχή του δημοσιεύματος, ενώ στη συνέχεια οι συντάκτες αναλύουν τον τρόπο με τον οποίο οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Κροατίας έλαβαν εγκαίρως μέτρα για τον περιορισμό των κρουσμάτων της πανδημίας.
«Η Κροατία σήμανε γρήγορα συναγερμό όταν κυκλοφόρησαν τα νέα περί επιδημίας κορονοϊού από την Κίνα. Το Ινστιτούτο Δημόσιας Υγείας εξέδωσε οδηγίες πολύ πριν την άφιξη τουριστών από την Γουχάν στα τέλη Ιανουαρίου. Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης προειδοποίησαν πως Κινέζοι εργάτες στην ανακατασκευή της γέφυρας Pelješac στις δαλματικές ακτές μπορεί να έχουν επιστρέψει από μολυσμένες περιοχές της Κίνας.
Την ίδια στιγμή, στην Ελλάδα, η κυβέρνηση βλέποντας τα κρούσματα να αυξάνονται στη γειτονική Ιταλία, δημιούργησε άμεσα ειδική επιστημονική επιτροπή με κορυφαίους επιδημιολόγους και λοιμωξιολόγους».
Διαβάστε Περισσότερα:

No comments:

Post a Comment